Gedurende het ganse badmintonseizoen worden diverse jeugdtoernooien georganiseerd in West-Vlaanderen, de zogenaamde De krant van West-Vlaanderen cups of KW-cups.

De bedoeling van deze toernooien is om beginnende en gevorderde jeugd (in elk hun afzonderlijke onderverdelingen) per leeftijdscategorie te laten kennismaken met het badmintonnen buiten de eigen clubgrenzen.

De verschillende leeftijdscategorieën zijn:

 • U9
  Pluimpjes (minibad, aangepast terrein en rackets)
 • U11
  Pre-miniemen
 • U13
  Miniemen
 • U15
  Kadetten
 • U19
  Scholieren

Wij moedigen de jeugd aan om vrijwillig deel te nemen aan deze toernooien, maar verplichten niemand.

Wij zijn enkel van mening dat het spelen tegen andere kinderen niet enkel heel leuk kan zijn, maar ook zeer leerrijk.

Het is ook wel een aparte sfeer om een toernooi en hierbij de naam van uw club te verdedigen.

Belangrijke opmerkingen inzake KW-toernooien:

 1. Alle inschrijvingen dienen doorgegeven te worden aan onze jeugdverantwoordelijke. Hij staat in voor de coördinatie van alle briefwisseling tussen de Brugse Badmintonclub en de inrichtende KW-club(s).

  Franky Verkouille

  Sint-Pietersgroenestraat 103
  8000 Brugge
  +32 (0)50 31 57 27
  +32 (0)496 72 22 90
  franky.verkouille@telenet.be
 2. Spelertjes die genieten van de West-Vlaamse jeugdtrainingen of van de Provinciale trainingen zijn verplicht deel te nemen aan sommige KW-toernooien. Gelieve uzelf goed te informeren via de trainer.
 3. Wanneer je ingeschreven bent voor een KW-cup deelname, dient er bij ziekte een doktersattest te worden afgegeven aan de inrichtende club. Als dit niet gebeurt wordt de schorsingsprocedure in werking gesteld. Geef daarenboven de afwezigheid ook door aan de jeugdverantwoordelijke. Hij zal u verder helpen bij de verder te ondernemen stappen.